Kirsi Heikinheimo

Psykoterapeutti
Pari- ja perheterapeutti
Seksuaaliterapeutti
Uusperheneuvoja
Työnohjaaja
Mentaalivalmentaja

Ajanvaraus:
kirsi.heikinheimo@supli.fi

Voimavarakeskeisesti eteenpäin

NLP Master Practitioner
Valokuvaterapia
Esimies- ja työyhteisövalmennus
Tyhy- ja Tykypäivät
Mentorointi
Kriisitilanteet työyhteisössä

Psykoterapia 

 

11846657_10206429400206178_5603005339871678083_n_2.jpg

Psykoterapia on elämän kriisien ja mielenterveysongelmien hoitamista keskustelun avulla psykoterapeuttisessa yhteistyösuhteessa. Terapiaan hakeutumisen tavallisimmat syyt ovat ahdistus, masennus, pelot sekä ongelmat ihmissuhteissa, työssä tai opiskelussa. 

Yksilöpsykoterapia sopii kaikille, jotka haluavat tarkastella elämänsä ristiriitoja ja solmukohtia. Terapiasta on usein apua silloin kun elämää alkavat häiritä erilaiset oireet, jolloin elämä ei ole enää hyvää eikä tyydyttävää. Terapiaan hakeudutaan usein masennuksen, pelkojen, ihmissuhdeongelmien tai oman elämän kriisitilanteissa. Työskentelyn tavoitteena on itseymmärryksen ja psyykkisen eheyden lisääminen sekä omien voimavarojen ja elämänhallinnan tunteen vahvistuminen.

Yksilökeskeinen työskentely sopii myös nuorille aikuistumiseen liittyvissä haasteissa.Psykoterapia on ammatillista toimintaa, jota ohjaavat asiakas- ja potilastyötä koskevat lait, asetukset ja ammattikäytäntöjen eettiset periaatteet.

Psykoterapia voi olla yksilö-, pari-, perhe- tai ryhmäterapiaa. Psykoterapian kesto vaihtelee asiakkaan tarpeesta riippuen muutamasta käyntikerrasta 2–3 vuoteen. Kestosta sopivat asiakas ja psykoterapeutti keskenään.