Kirsi Heikinheimo

Psykoterapeutti
Pari- ja perheterapeutti
Seksuaaliterapeutti
Uusperheneuvoja
Työnohjaaja
Mentaalivalmentaja

Ajanvaraus:
kirsi.heikinheimo@supli.fi

Voimavarakeskeisesti eteenpäin

NLP Master Practitioner
Valokuvaterapia
Esimies- ja työyhteisövalmennus
Tyhy- ja Tykypäivät
Mentorointi
Kriisitilanteet työyhteisössä

 Perheterapia

11888018_10206568247357270_4427725029701821611_n.jpg

 Perheterapian avulla voidaan etsiä ja hoitaa perheen sisäisessä vuorovaikutuksessa tai yksittäisellä perheenjäsenellä esiintyviä häiriöitä ja niistä aiheutuvaa pahaa oloa.

Yksinhuoltaja- ja uusperheillä hyvinvointiin liittyvät haasteet ovat usein ensiperhettä moniulotteisempia. Tapaamisissa on tavoitteena selvittää ja tehdä näkyväksi perheen lukkiutunutta vuorovaikutusta sekä vahvistaa perheen omia voimavaroja. Kokoonpanosta sovitaan aina erikseen kunkin perheen tilanteen mukaan.

Perheterapian avulla voidaan valmentaa myös vanhemmuuteen.Perheterapeuttisen vanhempainohjauksen tavoitteena on auttaa vanhempia ymmärtämään oman lapsensa erityispiirteitä, käyttäytymistä sekä sitä, miten erilaiset elämäntilanteet vaikuttavat lapseen.

Vanhempien oman jaksamisen vahvistaminen on tärkeää perhettä koskevissa kriisitilanteissa. Ohjauksen tukena käytän tarvittaessa videoavusteista Marschack Interaction Method (MIM) -havainnointia. Havainnointia voidaan käyttää osana lapsen ja vanhemman vuorovaikutuksen selvittelyä sekä vuorovaikutuksen vahvistamista.